7 Ideeën voor het inrichten van je hal

Meestal is je hal niet het eerste project waar je aan denkt om op te knappen in je interieur. Moet je dit nog wel goed aanpakken of laat je het voor wat het is? Wat je hierin vooral wilt creëren is een ruimtelijk gevoel, warmte en dat het er opgeruimd uitziet. Dit alles heb je op een luie zondagmiddag zo geregeld en ook nog eens voor weinig geld! Door de volgende 7 stappen heb je in een mum van tijd een metamorfose te geven aan jouw hal.

1. Natuurlijke kleuren

Met aardetinten in de hal wordt er een vriendelijke toon gezet bij binnenkomst. Het is in het algemeen wel bekend dat kleuren zoals rood de ruimte kleiner maken. Bij de kleur groen wordt de ruimte automatisch groter en dit geldt ook voor natuurlijke kleuren. Daarbij is het een groot pluspunt dat natuurlijke kleuren helemaal de trend zijn met de woonstijlen op het moment. Met het aanbrengen vannatuurlijke kleuren in je hal zit je dus bijna altijd goed. Hierbij zijn er met natuurlijke kleuren genoeg hal verven ideeën die hoogstwaarschijnlijk een hoge kans hebben van slagen.

2. Gerecycled bankje 

Duurzaamheid is de toekomst. Tegenwoordig heb je veel meubels die duurzaam worden gemaakt en ook voor in de hal zijn er genoeg van dit soort producten die leuk passen in iedere smalle hal. Door een gerecyclede houten bankje in je hal te plaatsen kun je een loze ruimte leuk opvullen. Naast dat het erg handig kan zijn om je schoenen op aan te trekken, kun je het bankje ook leuk aankleden door er iets op te zetten. Denk hierbij aan een mooie vaas of een accessoire die past bij jouw huisstijl. Natuurlijk kun je het ook functioneel houden door er een leuke mand op te zetten om bijvoorbeeld sjaals en handschoenen in op te bergen. Erg handig en tegelijkertijd zorgt het voor een warme uitstraling in je hal.

3. Een grote ronde spiegel

Veel woningen zijn voorzien van een lange smalle hal. Hierdoor kan de ruimte benauwend aanvoelen. Om dan meer ruimte te creëren is het toevoegen van een spiegel een ideale oplossing. Door een grote ronde spiegel toe te voegen aan je interieur kun je de ruimte 2 keer zo breed doen lijken, waarmee je door de ronde vorm direct het hokkerige gevoel doorbreekt. Indien mogelijk kun je nog rekening houden met de lichtinval. Door de spiegel op een muur te plaatsen waarmee het licht van buiten komt gereflecteerd, zorg je direct voor een lichtere hal. Dit zorgt voor een prettigere binnenkomst doordat het ruimer lijkt, ideaal voor een kleine ruimte. 

3. Een grote ronde spiegel

4. Hangend dressoir

De meeste dressoirs staan op de grond in de hal strak tegen de plint aan. Als je de ruimte hiervoor hebt, dan is dit natuurlijk geen probleem. Echter bestaat er ook nog de mogelijkheid om een zwevend meubel te bevestigen. Hiermee bespaar je ruimte en creëer je een ruimtelijk gevoel. Dit hal idee gaat tevens perfect samen met de ronde spiegel. Door het dressoir met de ronde spiegel te combineren, zorg je voor meer rust in je hal en maak je je hal echt af.

5. Sfeervolle aankleding

De juiste aankleding van je hal zorgt voor het ‘Maak het of Kraak het’ effect. Als je kiest voor natuurlijke kleuren zorg er dan vooral voor dat je aankleding hierop afgestemd is. Het is goed om contrast te maken, maar doe dit vooral op een subtiele manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan droogbloemen. De kleuren komen overeen, maar de textuur verschilt behoorlijk. Doe dit eventueel in combinatie met kaarsen in een neutrale kleur en je hebt eenvoudig warmte toegevoegd aan je hal.

6. Zorg voor voldoende opbergplek

De hal is vaak een kleine ruimte en daarom is het juist zo belangrijk dat genoeg opbergplekken creëert. Hoe doe je dit, en waar? De dagelijkse rommel waar je als eerst mee wordt geconfronteerd als je thuiskomt kan direct voor hoofdpijn zorgen, maar de oplossing voor dit probleem hoeft niet lastig te zijn. Denk hierbij aan het toevoegen van een schoenenkastje voor al die verschillende schoenen die verspreid of opgestapeld staan in de hele hal. Een mooi voorbeeld is deze schoenenkast van IKEA. Je schoenen zijn uit het zicht en staan gelijk goed gesorteerd, daar wordt iedereen toch blij van!

7. Kapstok ideeën hal

Door het plaatsen van een dichte kapstok wordt een groot deel van de muur bekleed. Zoals de Scandinavische woonstijl aangeeft “Less is more”. Hier willen wij ook gehoor aan geven en dit kan je heel makkelijk oplossen met simpele wandhaken. Door deze direct op de muur te boren bespaar je ruimte op de muur, en kosten. Wandhaken hoeven namelijk helemaal niet zoveel te kosten. Een win-win situatie als je het ons vraagt!

Tip van Woonguide: Heb je nog niet voldoende inspiratie uit bovenstaande ideeën? Zoek dan eens bovenstaande hal ideeën op Pinterest en wij verzekeren je van geweldige voorbeelden. Vaak staan hier ook nog eens how-to video’s aan gelinked of anders wel een link naar het product. Voor jezelf werkt het vaak beter als je een beeld hebt van het effect dat je in je hal wilt laten terugkomen. Hierdoor kan je gerichter te werk gaan en heb je sneller het gewenste resultaat bereikt, misschien zelfs nog diezelfde zondag. Wij wensen je in ieder geval veel succes met jouw hal metamorfose! Mochten hier mooie voorbeelden uitkomen, aarzel dan niet en laat deze vooral zien in de reacties onder dit blogbericht.

You May Also Like
Halmeubilair

Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van halmeubilair en accessoires

De hal is vaak het eerste wat bezoekers zien wanneer ze je…

5 manieren om je hal te decoreren voor de feestdagen

De feestdagen zijn een speciale tijd van het jaar waar we ons…