7 x inspiratie voor het inrichten van je woonkamer

De woonkamer is de plek waar je thuiskomt na een dag werken. Een plek waar je helemaal onderuit kan gaan zitten op tot bank en tot rust kan komen. Ook is het de plek waar je vaak in de avonduren met vrienden en familie zit om te praten of TV te kijken. Je wilt dan ook dat iedereen zich hier helemaal thuis voelt en dat de inrichting goed met elkaar overeenkomt. Je bent immers trots op je woonkamer en wilt hier graag veel tijd spenderen met je geliefden. Het belangrijkste is dat jouw woonkamer helemaal past bij jou als persoon. Superleuk om je hierin te verdiepen en wij helpen je graag in deze inspiratie blogpost voor jouw ideale woonkamer.

1. Start met een wollen vloerkleed

Voordat je al je meubels neerzet is het handig om eerst te kijken naar het vloerkleed in de woonkamer. Wij gaan er eigenlijk al een beetje vanuit dat je voor een houten of houtlook vloer hebt gekozen in het legpatroon naar keuze. Hierin zijn er honderden mogelijkheden, maar tegenwoordig zie je nog steeds de vissengraat vloer vaak terugkomen. Een wollen vloerkleed geeft hierbij sfeer aan je woonkamer en voelt daarbij ook nog eens erg aangenaam aan met je voeten. Doormiddel van de textuur van het wollen vloerkleed geeft het echt body aan je woonkamer.

2. Salontafel met open poten

Mocht je nu een fantastisch vloerkleed aangeschaft hebben, dan is het heel erg mooi om hier een salontafel op te plaatsen in de woonkamer. Ervan uitgaande dat het vloerkleed dat je aangeschaft hebt een leuk motief heeft, wilde we de salontafel hierbij wat neutraler houden. Hierbij zouden wij je adviseren om een salontafel te nemen met open poten, in plaats van de tafel tot de grond door te laten lopen. Een van de redenen waarvoor we dit adviseren is om door een wat dunnere salontafel te combineren je een ruimtelijker effect creëert. Een voorbeeld van een perfect bijpassende salontafel is de zwarte ronde salontafel van kas 20. Deze tafel kan helemaal op maat worden gemaakt, waarbij je kan kiezen tussen de keur, afwerking en grote.

3. Woongenot met een hoek of een U-bank

Heb je de ruimte voor een hoek of een U-bank in jouw woonkamer, dan zouden we je dit zeker aanbevelen. De bank neemt hierbij een groot gedeelte van de woonkamer in, maar hierdoor heb je wel altijd voldoende zit plekken voor je gasten. Bekijk bijvoorbeeld de bank van Kick Collection waarbij je zelf de stof kan uitzoeken. Op deze manier zorg je ervoor dat dat jouw bank precies past bij de andere meubels in je woonkamer.

3. Woongenot met een hoek of een U-bank

4. Muurdecoratie woonkamer met posterwand

Vaak neemt de bank best wel een behoorlijke ruimte in van de woonkamer. Deze wordt dan ook in de meeste gevallen tegen de muur geplaatst om ruimte te besparen in de woonkamer. In dat geval heb je boven de bank vaak een grote lege muur welk je op veel verschillende manieren kan opvullen. Your house your rules! Van grote ronde Ibiza spiegels tot mooie posterwanden. Onze tip hierbij is om eens een kijkje te nemen op de website van Desenio, waar voor iedere woonstijl wel een bijpassende poster is te vinden. Met de online tool kan je zelf eenvoudig jouw posterwand indelen om later niet voor verassingen komen te staan. Ook tref je hier wat posterwanden zoals hoe verschillende influencers dit hebben aangepakt, altijd leuk toch om eens te zien om andere dit doen. Deze wanddecoratie in de woonkamer zal jouw woonkamer zeker hierbij doen opfleuren.

5. Plaats een bouclé fauteuil in de hoek van de kamer

Als je naast je bank nog ruimte hebt in voor een fauteuil is dit een erg leuk en speels element om mee te spelen in je woonkamer. Er zijn onwijs veel designopties waarbij je echt de aandacht trekt naar de fauteuil. Hierbij hebben wij gekeken naar een Instagram sensatie fauteuil die in veel berichten terug was te vinden. We hebben het hierbij over het betaalbare fauteuil van Woood. Deze bouclé stof is helemaal in trend en kan je leuk combineren met andere opties die zij ook aanbieden, zoals bijvoorbeeld een bijpassende poef. Maak je fauteuil helemaal af met een bijpassend plaid. Wij zijn hierbij helemaal fan van de warme plaids van H&M Home

6. Maak een leesplek in de woonkamer

Wil je van je fauteuil in de woonkamer nu een leuke leesplek maken? Dan is het misschien ook handig om een mooie staande lamp aan te schaffen en deze bij elkaar in de buurt te plaatsen. De perfecte lampenkap is vaak niet zo snel gevonden. Kijk dan eens bij de lampenkappen van de Intratuin om jouw hoek helemaal compleet in jouw woonstijl te maken. Wat ook erg populair is, is om een designer boek in de hoek neer te leggen. Zo kan je hier altijd even op je gemak doorheen bladeren en het staat ook super chique bij het interieur. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij designer boeken van de Bijenkorf. Plaats hierbij wat kaarsjes van de Xenos voor gezelligheid en jouw leeshoek is zojuist helemaal “zen” geworden.

7. Breng de kamer tot leven met een mooi boeket  

In een woonkamer moet worden geleefd en hoe kun je dit beter tot stand laten komen dan een mooie verse bos bloemen in je woonkamer te plaatsen? Het is vrolijk, kleurrijk en het ruikt ook nog eens verfrissend in je woonkamer. Je hebt bij bloemen de keuze voor nepbloemen, droogbloemen of een boeket. Onze voorkeur gaat altijd uit naar een boeket op een plantenstandaard. Op deze manier haal je telkens opnieuw een ander bloemstuk in huis en raak je er ook niet zo snel op uitgekeken. Ben je zelf niet zo goed met het onderhouden van bloemen vanwege een te drukke agenda, kies dan voor droogbloemen of nepbloemen. Heb je nu een moderne huisstijl? Dan is de plantenstandaard van de Intratuin met zijn strakke zwarte design wellicht wel iets voor jou. Koop een mooie vaas in jouw woonstijl, plaats de bloemen en je bent helemaal klaar. Wil je hier nu toch droogbloemen? Kijk dan eens bij de droogbloemen van de Xenos, hier hebben ze veel verschillende mogelijkjheden en vast wel iets in jouw smaak!

You May Also Like

5 manieren om de akoestiek in je woonkamer te verbeteren

De akoestiek in je woonkamer is van groot belang voor het creëren…

20 Tips en Ideeën voor het creëren van een lichte woonkamer

Een lichte woonkamer is een geweldige manier om een gevoel van rust…

Zo creëer je een gezellige woonkamer

Een gezellige woonkamer is een plek waar je kunt ontspannen, genieten en…

De beste tweepersoons slaapbanken

Er zijn verschillende redenen waarom je een tweepersoons slaapbank wilt hebben in…