Het aankleden van een kinderkamer is een van de leukste dingen die er is. Het is belangrijk dat je een veilige omgeving creëert waar je kind zich helemaal thuis voelt. Een kinderkamer is de eerste jaren net zo veranderlijk als het gedrag van je kind op jonge leeftijd. Hierbij geven wij je tips over hoe je een kinderkamer kan transformeren in de jonge jaren van jouw kind op een manier, zodat die er ruimtelijk uitziet. Laten we beginnen bij de babykamer, die je kan veranderen in een kinderkamer en wat uiteindelijk kan transformeren tot een echte puberkamer.


Maak gebruik van natuurlijke kleuren

Het gebruik van natuurlijke kleuren is tijdloos en past bij zowel een jongens als meisjeskamer. Op deze manier is de kinderkamer alvast gereed voor de aankomende jaren. Wat wel altijd erg leuk is, is als je een klein beetje kleur toevoegt aan de kamer. Dit kun je het best doen door pastelkleuren te gebruiken, waarbij je je kind kan laten kiezen. Hiermee creëer je een palet aan kleuren die goed bij elkaar passen en houd je tevens rekening met de wensen van je kind. 

IKEA kinderkamer inspiratie  

Kinderkamer IKEA inspiratie kan altijd te pas komen bij het inrichten van deze veranderlijke kamer. Als we beginnen bij de kleinste zijn er natuurlijk essentiële meubels in elke kinderkamer.

  • Babybedje: Voor alle koopjesjagers hebben we een superleuk natuurlijk babybedje gezien bij de IKEA. Voor een bedrag van slechts 70 euro is dit wat ons betreft een koopje welk je in een middagje eenvoudig in elkaar kan zetten.
  • Commode: Als je dan toch bezig bent, dan is een bijpassende commode van de IKEA is hierbij een perfecte combinatie. Zeker in deze hectische periode waarin je al genoeg aan je hoofd hebt, heeft IKEA alles al voor je uitgedacht. Als je het handig vindt, kun je hier ook de bijpassende organisers nog bijbestellen om al je kinderkleding perfect in op te bergen. 
  • Vloerkleed: Vaak zijn kinderkamers niet de grootste kamers in het huis. Wel wil je als ouder dat de slaapkamer van je kroost er knus uitziet en veilig aanvoelt. Dit gevoel kun je creëren doormiddel van het toevoegen van een vloerkleed. Denk hierbij vooral weer aan die natuurlijke tinten die je terug wilt laten komen in je interieur. Neem bijvoorbeeld dit te gekke vloerkleed van de IKEA. Dek hiermee een zo groot mogelijk gedeelte van de vloer als mogelijk is voor het beste resultaat.
  • Lamp: Als ouder word je gelukkig als je kind goed slaapt. Hoe dromeriger de kamer eruit komt te zien hoe beter zouden wij zeggen. Door deze witte hanglamp aan de kamer toe te voegen, ben je in ieder gevoel al goed op weg. De lamp produceert een zachte gloed, wat een mooi accent geeft op de meubels in de kinderkamer.

Voeg sfeer toe met gordijnen

Door witte inbetween gordijnen te gebruiken, zorg je ervoor dat het daglicht een leuk effect geeft in de kinderkamer. Het licht straalt mooi door de gordijnen heen en past hierbij ook bij de natuurlijke kleuren die je wilt aanhouden in de kinderkamer. Daarbij is het ook nog praktisch voor de kinderen om zelf de gordijnen dicht te doen, want met elke lengte kom je hier gemakkelijk bij – wel zo handig! Mooie gordijnen hoeven niet duur te zijn. Bekijk bijvoorbeeld deze witte IKEA gordijnen. Echter is ons advies wel om gordijnen altijd op maat te laten maten, aangezien deze er anders vaak goedkoop uitzien.

Voeg sfeer toe met gordijnen

Kinderkamer muur inspiratie

Natuurlijke kleuren zijn natuurlijk helemaal de trend van dit moment. Echter houden kinderen nu eenmaal van kleuren en zullen dit ook graag willen toevoegen aan hun kamer.  Hoe kan je dit nu het beste doen? Hierbij wat ideeën voor het toevoegen van kleur in de kinderkamer. Zo zorg je ervoor dat de kamer niet te steriel wordt en leuk wordt om in te spelen.

  • Muurschildering: Als je wat speelsheid wilt toevoegen aan de kinderkamer, dan zit je met een muurschildering zeker op het juiste adres. Het nadeel hiervan is wel dat als je dit uitbesteed aan een specialist, dit aardig aan de prijs kan zijn. Natuurlijk is dit iets eenmaligs en je hebt hiermee wel iets heel persoonlijks in de kinderkamer waar je kind ongetwijfeld erg veel geluk uit zal halen.
  • Behang: Een goedkopere optie, maar ook zeker een optie wat voor een erg mooi resultaat kan leiden is om bijvoorbeeld op een muur leuk behang toe te voegen. Hierbij maak je net even wat meer diepgang in de kamer. Ons advies hierbij zou zijn om het behang op de grootste muur in de kamer aan te brengen en de overige muren leeg te laten voor het rustigste resultaat.
  • Posters in canvas: Waarschijnlijk heb je ze overal al voorbij zien komen online, maar de posters van Desenio zijn echte eye catchers in eigenlijk iedere kamer. Sinds zij ook collecties hebben ontwikkeld speciaal voor de kinderkamer komen deze ook hier erg mooi tot hun recht. Zo kan je een hele postermuur maken, maar kan je het ook simpel houden door twee posters naast elkaar op te hangen. Je hebt het immers al druk genoeg met het inrichten van de kinderkamer.
  • Voeg een ronde spiegel toe: Spiegels maken elke kamer groter en in dit geval is dat meestal ook wel gewenst. Om een beetje in dezelfde kleuren te blijven hebben we ditmaal gekozen voor een grote ronde spiegel met riet. Hierdoor blijft de uitstraling natuurlijk en heb je eenvoudig een lege wand heel sfeervol opgevuld. Pas wel op dat je deze niet te laag ophangt, want je wilt natuurlijk niet dat de kinderen elke dag met de nieuwe make-up van moeders gaan experimenteren.

Voeg een beetje speelsheid toe

Kinderen blijven kinderen en zullen altijd voor rommel zorgen. Zorg dan ook voor voldoende opbergruimte om al het speelgoed in op te bergen. Al hoeft niet al het speelgoed altijd op te worden geborgen, zo hebt je ook verschillende stukken die leuk staan in een kinderkamer. Bekijk bijvoorbeeld deze te leuke schommelende olifant.  Een echte aanvulling aan je interieur en de kleine zal er ook erg blij mee zijn. 

Je hoeft natuurlijk niet alleen gebruik te maken van iets onpraktisch als speelgoed. Door een grote stoel aan het interieur toe te voegen, waar je zelf af en toe op kan zitten en je kroost wat kleding overheen kan hangen. Kleed dit aan met een kussen of een kleedje in pastelkleuren en je kinderkamer is helemaal “Kind-proof”.

You May Also Like

7 tips om je badkamer een industriële uitstraling te geven

Een badkamer met een industriële uitstraling is een populaire trend in de…

20 Tips en Ideeën voor het creëren van een lichte woonkamer

Een lichte woonkamer is een geweldige manier om een gevoel van rust…

Tips voor het verzorgen van je tuin in de wintermaanden

De wintermaanden kunnen een uitdagende tijd zijn voor tuiniers, vooral als het…

De beste tweepersoons slaapbanken

Er zijn verschillende redenen waarom je een tweepersoons slaapbank wilt hebben in…