De koude winterdagen komen langzaam tot hun einde en daarbij worden de dagen steeds weer een beetje langer. Langzaam krijgen we dan ook allemaal steeds meer zin in de lente en zomer, waarbij we allemaal het liefst lekker in de veranda zouden willen zitten. Het is alleen niet altijd lekker weer in Nederland. Gelukkig zijn daar oplossingen voor, namelijk door een overkapping in de tuin te plaatsen. Mocht het dan een keer regenen, dan kan je hier vooralsnog op je gemak relaxen in de tuin. Het kan ook nog eens erg leuk zijn om de overkapping gezellig inrichten met elkaar. Je wilt deze overkapping natuurlijk zo gezellig mogelijk maken, want met de juiste overkapping ideeën maak je je zomers nog net een beetje langer. In deze blog geven we je graag wat terras overkapping inspiratie om jezelf helemaal voor te bereiden op een heerlijke zomer onder jouw gezellige overkapping. Bekijk hieronder onze 6 tips en wij dagen je uit om er minimaal drie hiervan toe te passen in jouw tuin in het komende jaar.

1. Tuinmeubelen en accessoires in harmonie

Zorg dat je tuinmeubelen en accessoires bij elkaar passen qua kleur, stijl en ontwerp. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde stijl, zoals klassiek of modern, en zorg dat alle elementen, van meubels tot accessoires, daarbij aansluiten. Hierdoor creëer je een harmonieus en gezellig geheel.

2. Verlichting

Gebruik verlichting om de sfeer in je overkapping te verbeteren en te creëren. Denk aan sfeervolle lampen, kaarsen of LED-verlichting. Je kunt de verlichting bijvoorbeeld in verschillende hoogtes plaatsen of in een bepaalde kleur, zoals warm wit, om een gezellige sfeer te creëren. Let ook op de plaatsing van de verlichting, bijvoorbeeld boven de eettafel of rond de zithoek, om de juiste accenten te belichten.

3. Planten

Voeg groen en kleur toe door planten in en om de overkapping te zetten. Kies voor planten die geschikt zijn voor de beschikbare ruimte en lichtomstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hangplanten of tafelplanten voor extra sfeer en decoratie. Het toevoegen van bloemen in mooie vaasjes of bloempotten kan ook bijdragen aan een gezellige en kleurrijke sfeer.

Planten

4. Textiel

Voeg comfort toe door textiel, zoals kussens, plaids en dekens toe te voegen aan de meubels in de overkapping. Kies voor materialen en kleuren die bij de stijl van de overkapping passen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor heldere, opvallende kleuren om een statement te maken of juist voor rustige, neutrale kleuren voor een ontspannen sfeer. Het toevoegen van textiel maakt de meubels comfortabeler en nodigt uit om te ontspannen.

5. Muziek

Gebruik muziek om de sfeer in je overkapping te verbeteren en aangenamer te maken. Je kunt bijvoorbeeld een geluidsinstallatie installeren of een draagbare speaker gebruiken voor muziek. Kies voor muziek die bij de sfeer en gelegenheid past. Het kan bijvoorbeeld aangenaam zijn om rustige achtergrondmuziek te spelen bij het dineren of juist opzwepende muziek bij een feestje. Muziek kan ook helpen bij het creëren van een bepaalde sfeer en de achtergrond vervullen voor gezelligheid en ontspanning.

6. Decoratieve accessoires

Voeg decoratieve elementen toe om de sfeer in je overkapping te verbeteren. Denk aan accessoires zoals kaarsen, fotolijsten, vazen, wanddecoratie en kunstwerken. Kies voor items die bij de stijl van de overkapping passen en de sfeer versterken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor opvallende accessoires als eye-catchers of juist voor subtiele decoratie om de sfeer te verhogen. Decoratieve accessoires kunnen ook helpen bij het creëren van een gezellige en ontspannen sfeer.

Wanneer jij alle 6 tips van Woonguide toepast op jouw overkapping, kunnen wij je verzekeren dat jouw overkapping een en al gezelligheid zal uitstralen! Stuur vooral een foto naar ons op, zodat wij het eindresultaat kunnen zien van jouw levendige overkapping.

You May Also Like

7 tips om je badkamer een industriële uitstraling te geven

Een badkamer met een industriële uitstraling is een populaire trend in de…

Dit is hoe je optimaal tuiniert in een kleine buitenruimte

Als je in een stad woont, is de kans groot dat je…

Zo ontwerp je een kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin is een tuin die is ontworpen met het oog…

20 Tips en Ideeën voor het creëren van een lichte woonkamer

Een lichte woonkamer is een geweldige manier om een gevoel van rust…