Zo richt je een kleine badkamer het meest praktisch in 

Misschien wel de belangrijkste ruimte van het gehele huis is de badkamer. Dit is een ruimte in het huis, waar jij na een lange dag even helemaal tot rust kan komen. Helaas is het daarbij ook vaak de kleinste ruimte van het huis. Niet getreurd. Waarschijnlijk past een vrijstaand bad* niet in de badkamer, maar er zijn wel heel veel andere ruimtebesparende opties mogelijk. Wij geven je graag tips om de kleinste ruimte van het huis toch super praktisch in te richten met alle onderstaande praktische-badkamer-benodigdheden op een rijtje.

Geef je badkamer een facelift

Wat we hiermee bedoelen is, dat je eigenlijk moet proberen alles aan de wanden te monteren, in plaats van dat je dit los op de grond plaatst. Hierdoor win je tegelruimte op de vloer, omdat deze wel zichtbaar blijft. Daarbij is dit ook super praktisch met het schoonmaken. Je komt namelijk overal makkelijk bij, zonder dat je jezelf in kleine hoekjes hoeft te wurmen. Neem bijvoorbeeld een hangend toilet, zoals te zien is op bovenstaande foto, een hangend badkamermeubel in een kleine ruimte of wandplanken. Onze interieurspreuk hierbij is: “The floor is lava”.

Creëer diepte in je badkamer met twee verschillende tegels

In een kleine badkamer wil je zoveel mogelijk diepte creëren en hier zijn handige trucjes voor. Een eerste trucje is om ervoor te zorgen dat je een zo natuurlijk mogelijke tegel uitkiest in een lichte kleur. Het is namelijk bewezen dat lichte kleuren de ruimte groter doen lijken in plaats van donkere kleuren. Een tweede tip is om hierbij gebruik te maken van twee verschillende soorten tegels. Wil je het optimale resultaat? Gebruik dan deze derde tip om je badkamer nog ruimtelijker te maken door je vloertegels over te laten lopen in een wandgedeelte. De afmeting van de tegels is hierbij ook bepalend voor het groter doen lijken van de ruimte. Tegels met een rechthoekige afmeting laten de ruimte groter doen ogen dan deze daadwerkelijk is. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een afmeting van 60 cm in de breedte en 40 cm in de hoogte.

Match de badkamermeubelen met de kleur van de tegels

Heb je nu een mooie, witte muur met tegels? Dan is het verstandig om ook een bijpassend wit toilet of badkamermeubel te nemen. De truc hiervan is door dezelfde kleuren te blijven gebruiken, de ruimte hierdoor een geheel blijft ogen. Zo lijkt je kamer minder hokkerig en oogt het ruimer. Vermijd dus zoveel mogelijk contrast in de badkamer, en je zult zien dat de badkamer veel rustgevender wordt om naar te kijken.

Minimalistische, zwarte accessoires

Elke ruimte in het huis vraagt om de juiste aankleding, en dit is dan ook echt de ‘finishing touch’. Voor het ruim houden van de badkamer zijn minimalistische accessoires in de badkamer daarbij aan te raden. Denk hierbij aan kleine plantjes, die je op de wandplanken kan plaatsen, maar ook aan de kranen in de badkamer. Op dit moment zijn zwarte accenten in de badkamer een enorme trend. Zo zijn er ook veel mogelijkheden voor zwarte douchdeuren in kleine ruimtes; waarbij je door middel van glas een mooie scheiding kan maken in de badkamer. Doordat je door het glas heen kan kijken, geeft dit je een veel minder bekrompen gevoel in de badkamer.

Minimalistische, zwarte accessoires

Plaats een grote spiegel

Deze stap klinkt misschien een beetje tegenstrijdig als je juist de badkamer praktisch wilt gaan indelen. Toch zal je van deze aanbeveling geen spijt krijgen in de inrichting van je badkamer. De spiegel creëert namelijk voor het oog extra ruimte in de badkamer. Daarbij hoef je verder geen accentkleur te nemen op de spiegel. Er zijn hierbij genoeg spiegels, die geen omlijsting hebben en daarmee al snel mengen met je tegels op de wand. Sommige spiegels hebben ook een ingebouwde lichtoptie. Bekijk bijvoorbeeld deze grote ronde spiegel met ledverlichting. Je kan het zo luxe maken als je zelf wilt, er zijn hierbij ook andere opties voor spiegels met een warmteafgifte. Op deze manier heb je ook geen last van een beslagen spiegel en het geeft extra warmte in de badkamer.

*Leuke tip van ons! Heb je nu geen ruimte voor een vast bad in jouw badkamer, maar heb je er wel erg veel behoefte aan? Bekijk dan eens de opblaasbare baden van Bol.com. Echt een koopje en je laat het bad zo leeglopen. Ideaal voor in de koude wintermaanden, waarbij je echt wel even een warm bad kan gebruiken.

You May Also Like

7 tips om je badkamer een industriële uitstraling te geven

Een badkamer met een industriële uitstraling is een populaire trend in de…

20 Tips en Ideeën voor het creëren van een lichte woonkamer

Een lichte woonkamer is een geweldige manier om een gevoel van rust…

Tips voor het verzorgen van je tuin in de wintermaanden

De wintermaanden kunnen een uitdagende tijd zijn voor tuiniers, vooral als het…

De beste tweepersoons slaapbanken

Er zijn verschillende redenen waarom je een tweepersoons slaapbank wilt hebben in…