Zo organiseer je thuis al jouw spullen

Een opgeruimd huis zorgt voor overzicht, rust en een betere concentratie. Toch kan het soms moeilijk zijn om alles netjes op te ruimen. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om de spullen in je huis te organiseren. In dit artikel lees je er alles over!

Label je spullen met een labelprinter

Een Dymo labelprinter is hét apparaat om al je items te ordenen. Met deze handige printer maak je binnen no-time etiketten voor al je lades, opbergbakken, potjes, manden en andere spullen. Je ontwerpt ze met de labelprinter of via je computer en plakt ze vervolgens waar je maar wilt. Zo weet jij altijd precies wat er in een bak of mand zit of vind je alles snel terug. Dit scheelt je een hoop tijd en frustratie.

Label je spullen met een labelprinter

Ruim alles in huis op

Wees tijdens het opruimen van je spullen kritisch en gooi alles weg wat je niet meer gebruikt, nodig hebt of kapot is. Wil je van spullen, meubels of kleding af en is alles nog in goede staat? Verkoop het online of geef ze aan een kringloopwinkel bij jou in de buurt. Zo geef je jouw items een tweede leven en maak je er een ander blij mee. Spullen die je weinig gebruikt, maar zeker niet wilt weggooien kun je op zolder of in de berging leggen. Hierdoor blijven ruimtes die je het meest gebruikt netjes.

Berg je spullen slim op

Maak tijdens het opruimen verschillende categorieën, zoals kleding, speelgoed, kabels en keukenspullen. Vervolgens verdeel je deze items in opbergboxen, dozen en manden. Met deze slimme oplossingen houd jij je huis overzichtelijk en geordend. Bovendien weet je zo altijd waar jouw spullen liggen.

Leg je spullen op een vaste plek

Geef alles in huis een vaste plek. Leg bijvoorbeeld al het speelgoed in een kast, kabels in een bureaulade en je schoonmaakmiddelen in de bijkeuken. Dit maakt het opruimen en zoeken naar spullen een stuk eenvoudiger. Leg losse items, zoals je sleutels, telefoon en portemonnee ook altijd op dezelfde plek. Niets is zo vervelend als de deur uit willen en niet meer weten waar je je autosleutels hebt gelaten.

Met deze tips, een handige labelprinter en wat discipline houd jij je huis heel makkelijk netjes en opgeruimd. Succes!