Dit zijn de voordelen van een IKEA kast

IKEA kasten op maat

Heb je altijd al gedroomd van je eigen inloopkast, maar leek dit nooit haalbaar? Dan is de PAX kast van IKEA wellicht de perfecte oplossing voor jouw droomslaapkamer. Door twee hoekkasten van IKEA aan te schaffen heb je al een opstelling voor een echte U-inloopkast! Natuurlijk is dit niet het enige wat mogelijk is en zijn meerdere opstellingen mogelijk. Denk hierbij aan hoekkasten, maar ook aan kasten tegen de wand in verschillende lengtes. Het allermooiste van deze IKEA kast is dat bijna elke opstelling mogelijk is en daarmee is het een extreem gangbare kast in elk huishouden.  

Met de PAX planner kan je op de website van IKEA eenvoudig de kastonderdelen plaatsen in de kamer waar jij hem wilt hebben. Ook het visueel maken van de grote van de kamer waar de kast in moet komen te staan is hierbij mogelijk. Zo heb je direct een realistisch beeld van hoe de kast er in jouw kamer zal komen te staan – ideaal toch? En. Dat alles natuurlijk voor een IKEA prijs!  

Personaliseer met basiselementen  

Als je eenmaal de juiste afmetingen van de PAX kast hebt bepaald, kom je aan bij de indeling hiervan. Doormiddel van de veel verschillende basiselementen, kun je de gehele indeling van de kast zelf bepalen. Leuk he al die verschillende plankjes, laadjes, rekjes en inzetsels voor de verschillende lades. Ben je het al zat of worden de keuzes je teveel? IKEA denkt graag met je mee, door een afspraak te maken met een van de medewerkers (remote of op locatie) kom je er vast wel uit. Hieronder hebben we in ieder geval enkele van onze favorieten basiselementen voor je toegevoegd: 

  • IKEA schoenenkast
    De IKEA schoenenkasten bevatten handige basiselementen met de schoenenrekken van IKEA. Op deze manier is het uiterst makkelijk om al je schoenen te ordenen op de onderste plank van je kast. Hierbij zijn ook verschillende sorteersystemen mogelijk, waardoor er voor elke schoenenliefhebber een perfecte oplossing is.  
  • Sieradenlade 
    Een ander fantastisch basiselement is de mogelijkheid om een sieradenlade te maken in jouw kledingkast. Doormiddel van een uittrekbare glazen plaat kan je al jouw sieraden opbergen. De sieradenlade gaat hierbij perfect samen met de juiste verlichting die er tevens bij te bestellen is, waarmee je echt een ‘Eyecatcher’ maakt van jouw kast. 
     
  • Pantalon ophangrek 

Door dit rek kun je eenvoudig al je broeken strak ophangen en doordat deze ook nog eens uitschuifbaar is, kun je makkelijk 2 broeken kwijt per stang. Dit scheelt veel hangers en ziet er toch veel strakker uit! Kun je die hangers weer voor wat anders gebruiken. Ideaal en super overzichtelijk!  

Zet jouw kleding met de IKEA verlichting in de spotlights  

Als je de kastindeling helemaal compleet hebt, wil je natuurlijk dat jouw kleding goed opvalt. Door de verschillende verlichtingsmogelijkheden kun je er naar eigen smaak voor zorgen dat je hang gedeelte, sieradenlades of misschien wel jijzelf goed verlicht wordt als je je kleding past in je ‘’walk-in closet’’. De verschillende mogelijkheden die IKEA je bied kun je eenvoudig monteren aan de bovenkant van de kast. Doormiddel van een verbindsnoer van IKEA kan je de verschillende lichtpunten gemakkelijk verbinden. Met de bijpassende verlichting heb je gegarandeerd een mooi warm licht dat jouw kastruimte extra verlicht. Wel zo gemakkelijk bij het passen van je kleding en het geeft een extra ‘touch’ aan je kast. 

Het kan natuurlijk ook zomaar dat je de inhoud van je kast liever niet in de spotlight zet. Doormiddel van de verschillende type deuren, houd je de in inhoud van de kast privé en kan je nog steeds de sfeer creëren die past bij jouw huisstijl. De keuze in verschillende type deuren en deurgrepen is bij IKEA erg breed en veelal zijn deze ook voorradig of kunnen ze worden thuisbezorgd op een gewenst moment.  

Extra opbergruimte is zo geregeld 

Heb je ondanks de kastindeling toch nog ruimte te kort? Plaats boven op de kasten dan een van de verschillende type IKEA opbergkastjes. Hierdoor maak je van loze ruimte, een nuttige plek voor al je spullen die je minder vaak gebruikt.   

Opbergen is hierbij nog nooit zo simpel geweest. In de IKEA-kastenindeling zijn nu ook IKEA vakken kasten verkrijgbaar, waardoor jij al je spullen nog beter kan opbergen. Een groot voordeel hierbij is dat op deze manier je sneller een vaste plek hebt voor je spullen en je ze hierdoor minder snel kwijtraakt.  


 

Extra opbergruimte is zo geregeld 
You May Also Like

7 tips om je badkamer een industriële uitstraling te geven

Een badkamer met een industriële uitstraling is een populaire trend in de…

5 manieren om de akoestiek in je woonkamer te verbeteren

De akoestiek in je woonkamer is van groot belang voor het creëren…

Zo creëer je een gezellige woonkamer

Een gezellige woonkamer is een plek waar je kunt ontspannen, genieten en…

20 Tips en Ideeën voor het creëren van een lichte woonkamer

Een lichte woonkamer is een geweldige manier om een gevoel van rust…