Dit zijn de populairste woonstijlen van dit moment 

Ga je voor een geheel nieuw interieur in 2023, maar heb je nog geen idee welke woonstijl nu het beste bij jou past? Bekijk dan hieronder de populairste woonstijlen en kijk of er een woonstijl bij zit die jij echt helemaal voor je ziet in jouw nieuwe interieur. Op dit moment zijn de volgende woonstijlen populair:

  1. Moderne woonstijl
  2. Bohemien woonstijl
  3. Industriële woonstijl
  4. Klassieke woonstijl
  5. Landelijke woonstijl

Woonguide gaat door elke woonstijl en geeft je hierbij ook een bijpassende blog over elke woonstijl.

1.  Moderne woonstijl

Een modern interieur wordt gekenmerkt door een eenvoudige, strakke en functionele vormgeving. Er wordt vaak gebruik gemaakt van neutrale kleuren, zoals: wit, grijs en zwart, en er wordt vaak gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals: staal, glas en hout. Hiernaast zien we veel geometrische vormen en ‘clean lines’ terugkomen bij deze woonstijl. Er wordt hierbij ook een grote nadruk gelegd op lichtinval en verbinding met de buitenwereld. Hieronder valt ook wel de populaire “hotel chique woonstijl” die we op dit moment veel terug zien komen in verschillende huishoudens.

Kleuren: wit, grijs en zwart
Materialen: staal, glas, beton, leer, hout en kunststof

2. Bohemien woonstijl

De bohemien woonstijl, ook wel bekend als ‘bohemian chic’, is een onconventionele en eclectische stijl die zich richt op persoonlijkheid en creativiteit. Deze stijl is geïnspireerd op de bohemien cultuur en de vrijheid, die het representeert. De meubels in een bohemien woonstijl zijn vaak vintage, antiek of handgemaakt, en hebben vaak een unieke en onconventionele uitstraling. Er wordt veelal gebruik gemaakt van grote kussens, poefs, zitzakken en andere comfortabele meubels. Bohemien interieur kenmerkt zich door de mix van stijlen, materialen en kleuren, en het gebruik van veel planten, kaarsen en andere decoraties. Het is een stijl die zich richt op persoonlijkheid, vrijheid en creativiteit, en het creëren van een warme, gezellige en ongedwongen sfeer.

Kleuren: bordeaux, olijfgroen, terracotta, paars en blauw
Materialen:
hout, rotan, jute, bamboe, linnen en zijde

3. Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is geïnspireerd op de industriële architectuur en het gebruik van materialen, zoals: staal, beton en hout in fabrieken en pakhuizen. Het is een stoere en robuuste stijl, die nadruk legt op de natuurlijke materialen en de ruwe, onafgewerkte uitstraling van de ruimte. De meubels in een industriële woonstijl zijn vaak functioneel en stijlvol, zoals metalen tafels, metalen kasten, industriële verlichting en lederen banken en stoelen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van contrasterende materialen, zoals hout en staal, om de robuuste uitstraling van de ruimte te benadrukken. Een industriële woonstijl creëert een open en ruimtelijke sfeer, en legt nadruk op functionaliteit en minimalistische esthetiek. Het is een stijlvolle en moderne stijl die geschikt is voor een moderne en urbane levensstijl.

Kleuren: zwart, grijs, wit en beige, groen, blauw en bruin
Materialen: staal, beton, hout, metaal en glas

4. Klassieke woonstijl 

De klassieke woonstijl is geïnspireerd op de klassieke architectuur en de meubels die daarbij horen, met nadruk op de elegantie en verfijning van de details. Het is een tijdloze en elegante stijl, die zich richt op de verfijning en sfeer van de ruimte. De meubels in een klassieke woonstijl zijn vaak verfijnd en sierlijk, met nadruk op elegantie en balans. Dit omvat meubels, zoals antieke tafels, stoelen, kasten, spiegels en schilderijen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van rijke stoffen, zoals brokaat, zijde en satijn, om de luxueuze uitstraling van de ruimte te benadrukken. Een klassieke woonstijl creëert een elegant en verfijnd gevoel in een ruimte, met nadruk op de schoonheid en elegantie van de details. Het is een stijlvolle en tijdloze stijl die zich richt op comfort en verfijning.

Kleuren: wit, beige, grijs, blauw, rood, groen en goud
Materialen: marmer, hout, zijde, leder en brokaat

5. Landelijke woonstijl 

De landelijke woonstijl is geïnspireerd op de natuur en het platteland, met nadruk op warmte en comfort. Het is een rustieke en natuurlijke stijl die zich richt op de beleving van de natuur en de omgeving.De meubels in een landelijke woonstijl zijn vaak comfortabel en praktisch, met nadruk op warmte en gezelligheid. Dit omvat meubels, zoals: comfortabele banken, fauteuils, eettafels, stoelen en kasten. Er wordt vaak gebruik gemaakt van traditionele elementen, zoals gebogen leuningen en sierlijsten, om de warmte en gezelligheid van de ruimte te benadrukken.Een landelijke woonstijl creëert een warm en gezellig gevoel in een ruimte, met nadruk op de natuur en de plattelandsomgeving. Het is een stijlvolle en comfortabele stijl die geschikt is voor een ontspannen en gezellige levensstijl.

Kleuren: beige, crème, wit, groen en blauw
Materialen: hout, leer, katoen, linnen en jute

5. Landelijke woonstijl 

Wij hopen dat jij de woonstijl hebt gevonden die het beste bij jou past en natuurlijk het mooiste vorm krijgt in jouw woning. Het is een leuke fase om jezelf helemaal onder te dompelen in alle verschillende woonstijlen. Een tip van Woonguide is om hierbij aantekeningen te maken van wat je juist mooi vindt aan deze woonstijlen en hier een moodboard van te maken. Wist je dat je dit heel gemakkelijk via Pinterest.nl kan opstellen en kan delen met je vrienden en familie? Leuke klus om eens op een rustige zondagmiddag op te pakken waarbij je jouw fantasie hier helemaal op los kunt laten. Laat ons ook vooral weten welke woonstijl jou het meeste aanspreekt en waarom. Dan kunnen wij ons hier verder in verdiepen en nog meer informatie en inspiratie op deze woonstijl met je delen.

You May Also Like

10x inspiratie voor een landelijk interieur

Iedereen wil zich thuis voelen bij het gekozen interieur. Bij de landelijke…

Dit zijn de populairste woonstijlen van dit moment

Er zijn veel verschillende manieren om een huis in te richten. Of…

10x inspiratie voor een industrieel interieur

Het industriële interieur is gebaseerd op oude het interieur van oude fabrieksgebouwen…

10x inspiratie voor een klassiek interieur

Een klassiek interieur wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van elegante en…