10x inspiratie voor een landelijk interieur

Iedereen wil zich thuis voelen bij het gekozen interieur. Bij de landelijke woonstijl is dit heel goed mogelijk. De kenmerken voor een landelijke woonstijl zijn immers gezelligheid, warmte en het gebruik natuurlijke materialen. Daarbij mag er in deze woonstijl ook helemaal los worden gegaan qua accessoires. In dit geval is er spraken van het “more is more” principe. Je kan hier dus helemaal losgaan met je interieur, maar willen we je vooralsnog wel wat inspiratietips geven om deze landelijke woonstijl terug te laten komen in jouw woning.

1. Verschillende tinten grijs en wit

De basiskleuren in een landelijk interieur zijn voornamelijk de kleuren: wit en grijs. Daarbij wordt er ook veelal gebruik gemaakt van pastelkleuren als accentkleur. Zorg er vooral voor dat je in de basis niet te enthousiast aan de slag gaat met kleuren. De meubels en accessoires zijn namelijk in deze huisstijl opvallend genoeg en je wilt wel dat deze gezien worden in je interieur. Wat wel erg veel wordt gedaan is om een wand in een andere natuurlijke kleur te verven om toch wat speelsheid toe te voegen aan de wanden.

2. Leren bank

Het gebruik van natuurlijke elementen is helemaal in lijn met de landelijke inrichting en staat prachtig bij het landelijk inrichten van de woonkamer. De leren bank is hierbij een mooie aanvulling. De bank hoeft in vergelijking met de andere meubels niet erg groot te zijn. Het is namelijk ook erg leuk om meerdere bijzettafels toe te voegen met accessoires hierop. Wat je hierbij ook goed zou kunnen aanschaffen is een bijpassende leren stoel, zodat je de set hierbij helemaal compleet maakt.

3. Natuurlijke houtmaterialen

Bij de landelijke woonstijl past een houten vloer perfect. Denk hierbij aan grote eiken dikke planken die over de lengte van de woning worden neergelegd. Een visgraat vloerpatroon is in deze woonstijl daarbij echt een “no-go”. Zo zien we ook in veel woningen dat er houten balken indien aanwezig in de spotlight worden gezet. De warmte die het houtmateriaal met zich meebrengt is ontzettend prettig om naar te kijken.

4. Robuuste hanglamp

Bij het landelijke interieur wordt er niet zoveel gebruik gemaakt van lichtspotjes in de woning. Hierbij zijn hanglampen wel helemaal in trend en wordt hier veel gebruik van gemaakt in ontwerptekeningen. Zo is vaak ook te zien dat er boven de eetkamertafel op zijn minst een robuuste hanglamp lamp hangt. In sommige gevallen worden er ook twee lampen naast elkaar gehangen over de eettafel verdeeld. De hanglampen zijn erg stevig qua materiaal en kunnen wat kwaliteit betreft erg lang meegaan in je interieur.

5. Planten in overvloed

Als we kijken naar verschillende Woonmagazines over de landelijke woonstijl, dan hebben zij allemaal één ding gemeen. Een overvloed aan planten in de woning. Populair is het hierbij om een zwarte pot aan te schaffen en hier voornamelijk donkergroene planten in te plaatsen. Het is hierbij de kunst om de planten klein in te kopen en door de jaren heen flink te laten groeien.

5. Planten in overvloed

6. Keramieken accessoires

Accessoires mogen in deze woonstijl rijkelijk terug te vinden zijn in de woning. Een van deze geweldige accessoires die wij veel zien terugkomen in het landelijke interieur is keramiek. Denk hierbij aan kunstwerken in keramiek, maar ook theepotten en servies. Keramiek valt juist zo goed onder de landelijke woonstijl omdat het robuust is en een natuurlijke uitstraling bevat. De leukste keramieken serviezen kan je wat ons betreft kopen bij HKLiving.

Zorg er daarbij wel voor dat je de keramieken accessoires als een set plaats in je woning. Doe je dit niet kan het hierbij juist wat rommelig overkomen in je interieur en dit wil je natuurlijk voorkomen.

7. Rieten meubels

Is leer misschien niet echt helemaal iets voor jou? Geen probleem. Maak dan gebruik van rieten meubels in je landelijke interieur. Dit is iets wat we steeds meer zien terugkomen en voornamelijk in combinatie met rieten accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rieten stoel die je kan aankleden met een mooi plaid of kussen. Met rieten meubels voeg je warmte en een natuurlijke sfeer toe aan je interieur.

8. Wollen schapenkleed 

Mocht je gebruik hebben gemaakt van de inspiratie rieten meubels, dan is deze toevoeging echt iets voor jou! Een schapenkleed is namelijk de perfecte toevoeging op een rieten stoel. Hiernaast kan je het kleed natuurlijk ook gewoon op de grond neerleggen of je kan hem over een houten bankje neerleggen. Opties genoeg in ieder geval!

9. Rond gebreid vloerkleed  

Heel populair bij de landelijke woonstijl zijn ronde vloerkleden. Waarom dit precies is, dat kunnen we niet precies vertellen. Wel zijn we van mening dat het er erg gezellig uitziet. Door een leuk kleedje onder de bank of salontafel te schuiven creëer je eenvoudig een zachte ondergrond en een heel gezellige zithoek. Ook hierbij wordt er veel gewerkt met natuurlijke materialen. Bekijk bijvoorbeeld dit leuke jute vloerkleed wat onwijs goed tot zijn recht komt bij een landelijke ingerichte woonkamer.

10. Openhaard

Laatste inspiratiebron voor een creëren van een landelijke woonstijl betreft toch wel de openhaard. Een openhaard past perfect bij deze woonstijl. De openhaard is van zichzelf vaak best een robuust object om te zien. We hebben het hier dan niet over een nieuw model waarbij geen echte vlammen te zien zijn, maar echt een traditionele openhaard. Als er ruimte is, dan zou je de houtblokken hiervoor op een mooie manier kunnen opstapelen wat voor een gezellig effect zorgt. Een bijkomend voordeel van de openhaard in deze dure tijd is dat een openhaard veel warmte afgeeft. Hierdoor ziet het er niet alleen gezellig uit bij je interieur, maar bespaar je ook gelijk op je maandelijkse stookkosten. Afhankelijk van de woning is een openhaard niet altijd aanwezig. Toch zijn er ook andere oplossingen om toch een openhaard of vrijstaande houtkachel in jouw woning te plaatsen. Bekijk wel de mogelijkheden voor een openhaard in jouw woning, aangezien hier natuurlijk een rookkanaal voor moet worden aangelegd.

You May Also Like

Dit zijn de populairste woonstijlen van dit moment

Er zijn veel verschillende manieren om een huis in te richten. Of…

10x inspiratie voor een industrieel interieur

Het industriële interieur is gebaseerd op oude het interieur van oude fabrieksgebouwen…

10x inspiratie voor een klassiek interieur

Een klassiek interieur wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van elegante en…

10x inspiratie voor een modern interieur

Een modern interieur wordt gekenmerkt door een eenvoudige, strakke en functionele vormgeving.…