10x inspiratie voor een industrieel interieur

Het industriële interieur is gebaseerd op oude het interieur van oude fabrieksgebouwen en bedrijfsruimtes. Deze woonstijl bestaat uit een mix gemaakt tussen stoere, robuuste en natuurlijke materialen. Officieel komt het industriële interieur uit Scandinavië, maar deze woonstijl is op dit moment ook niet meer weg te denken in de Nederlandse huishoudens. Daarbij zijn er wel een aantal kenmerkende eigenschappen aan het industriële design, en daar geven we je graag nog meer informatie bij met dit artikel.

1. Maak gebruik van de industriële kleurenpallet

Bij de industriële woonstijl zijn de volgende kleuren kenmerkend: zwart, grijs, bruin, wit, groen en blauw. Dit klinkt ook best wel logisch als je weet dat deze woonstijl afkomstig is van het interieur in oude fabrieken.

2. Laat zilver en koper terugkomen

Overal in de fabrieken was spraken van het gebruik van verschillende soorten metalen, bijvoorbeeld in de vorm van buizen. De materialen die bij industriële woningen dan ook veelal naar voren komt zijn hierbij koper en zilver. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld worden verwerkt koperen hanglampen boven de tafel, maar ook in je zilveren kranen in het huis.

3. Plaats een stoer houten werkblad in de keuken

De keuken lijkt als ruimte wel gemaakt te zijn voor deze industriële woonstijl. Je kan hierbij helemaal losgaan wat betreft de verschillende kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan grijze keukenkastjes met zilveren kranen. Helemaal in lijn van deze keuken zou een stoer houten werkblad zijn. Dit is iets wat wij ook veel terug zien komen in de Scandinavische keukens van de IKEA.

4. Betonlook in de woonkamer

Wanneer je denkt aan oude fabrieken, denk je over het algemeen aan een grijze massa waar vrijwel alles van beton is. Dit klinkt natuurlijk niet erg gezellig, maar door die betonlook op de juiste plekken terug te laten komen, kan dit een erg mooie uitstraling geven. Je kan met de betonlook op veel verschillende manieren invulling geven aan je interieur. De populairste hierbij zijn het storten van woonbeton gietvloer en het aanbrengen van woonbeton op de muren van bijvoorbeeld de bad- of woonkamer.

5. Geef de kamer warmte met een juten vloerkleed

Mocht je nu hebben gekozen voor een betonlook dan is het wel heel belangrijk dat je hierbij genoeg warmte toevoegt aan het interieur. Deze woon stijl heeft het niet zozeer van de donzige kleedjes en pluche kussens. Wat hierbij wel veel terug te zien is in het interieur is het juten materiaal. Hiervan zijn ontzettend veel mooie vloerkleden te vinden die in combinatie met het woonbeton erg strak ogen. De voorkeur hierbij is wel om te kiezen voor een rechthoekig kleed en niet een ronde variant. Dit past beter in het scherpe ontwerp, waarbij er in het algemeen ook weinig gebruik wordt gemaakt van ronde vormen.

6. Schaf een zwarte salontafel aan  

Perfect op het jutenkleed past hierbij ook een zwarte salontafel. Kies er vooral een waarbij de poten goed te zien zijn voor een echte robuuste woonlook in de woonkamer. Hierbij zouden wij kiezen voor een rechthoekige tafel. Zet deze salontafel in het midden van het vloerkleed en je bent helemaal klaar.

6. Schaf een zwarte salontafel aan  

7. Maak een bed van pallets  

Als je wel eens Pinterest hebt afgestruind naar de industriële woonstijl dan ben je ongetwijfeld de houten pallets tegengekomen. Dit is een superleuk DIY-project waarbij je simpelweg een ‘x’ aantal pallets op elkaar stapelt in de slaapkamer, deze goed aan elkaar bevestigd om er vervolgens een goed matras op te leggen en je design slaapkamer is bijna af. Sommige oplossingen hoeven niet duur te zijn en zijn op een mooie zondag eenvoudig te realiseren. Neem eens een kijkje op deze link voor het aanbod in pallet bedden, mocht je nu geen tijd hebben om het zelf in elkaar te zetten.

8.Vintage schoolstoelen

Niks is zo leuk als met dit industriële interieur om aan de eetkamertafel vintage schoolstoelen te plaatsen. Doormiddel van de stalen poten in combinatie met het hout past dit perfect bij ze woonstijl. Wat hierbij ook aan te raden is om verschillende soorten schoolstoelen aan te schaffen. Blijf hierbij wel in de industriële kleurenpallet en je zal zien dat het alsnog een geheel zal vormen. Wellicht kan je op Marktplaats.nl hier ook naar zoeken om echte parels te vinden voor jouw interieur.

9. Stellingkasten

Misschien wel de meest praktische inspiratiebron zijn wel de stellingkasten die perfect passen bij dit interieur. Zo kan je deze in de keuken plaatsen om je servies in op te bergen of in de woonkamer naast de bank voor je vazen en administratie de woonkamer. Er zijn erg veel opties om deze stellingskasten helemaal tot hun recht te laten komen in je industriële interieur.

10. Grove stoere L-bank

Maak je interieur helemaal af met een grote stoere bank in je woonkamer. De beste optie als je het ons vraagt zijn toch wel de ‘L-vorm’ bankstellen voor de industriële woonkamer. Hierbij wordt er ook vaak gebruik gemaakt van grof leer in de bankstellen en deze optie raden wij ook zeker aan met deze woonstijl. Andere opties hierbij zijn door het gebruik te maken van contrastkleuren zoals bijvoorbeeld een groene of een blauwe bank. Deze kleuren passen ook perfect bij de industriële woonstijl.

You May Also Like

10x inspiratie voor een landelijk interieur

Iedereen wil zich thuis voelen bij het gekozen interieur. Bij de landelijke…

Dit zijn de populairste woonstijlen van dit moment

Er zijn veel verschillende manieren om een huis in te richten. Of…

10x inspiratie voor een klassiek interieur

Een klassiek interieur wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van elegante en…

10x inspiratie voor een modern interieur

Een modern interieur wordt gekenmerkt door een eenvoudige, strakke en functionele vormgeving.…